Snart drar vi igång BeachAid-säsongen utomhus. Vi börjar med två turneringar i Lund i maj och fortsätter i Örebro på nationaldagen den 6 juni. Se under ”turneringar”.
Håll ut i mörkret och kylan. Det kommer en beachsommar och vi återvänder till Böda Beach med BeachAid Camp v 26, direkt efter midsommar. Anmälan öppnar 1 dec. Vi planerar också BeachAid Week v 29, kanske med lite nytt stuk.

TACK till alla er som deltog för en fantastisk BeachAid Week i år. Vi hade tur med vädret, rekordmånga deltog och vi samlade preliminärt in drygt 100 000 kronor till välgörenhet. Totalt spelades nästan 1 300 välgörenhetsmatcher (oftast bara ett set) samt 137 matcher i de rankinggrundande turneringarna.

Nu siktar vi på BeachAid Week, v 29, på Bödagårdens camping på Öland. Nästan som vanligt, men inte riktigt. Pandemin pågår ju fortfarande och vissa rekommendationer gäller så därför har vi bara ett mindre team medhjälpare på plats. Det gör att vi behöver hjälp med att göra i ordning planerna på söndag kväll c:a 17-21. Kom ner till stranden och hjälp till om du är på plats.
Vi kör tre turneringar per dag med start 10.00, 10.15 och 10.30 för att minska trängsel vid uppropet. Under turneringar kan du se vilka turneringar vi kör och max antal lag/spelare. Till första dagens spel går anmälningstiden ut kl 07.00 på morgonen, övriga dagar kl 20.00 kvällen före.
Startavgifterna går oavkortat till välgörenhet, i detta fall till ett projekt i södra Afrika med arbete kring HIV – både förebyggande och hjälp till drabbade. Enskild turnering kostar 150:- för vuxen och 75:- för ungdom under 20 år. Du som tänker spela hela veckan kan köpa ett Bödakort för 500:- eller Bödakort ungdom för 250:-. Det gäller för alla turneringar, men du måste ändå anmäla dig till varje separat turnering.
När det gäller mixedklasserna har vi specialregler: Med mixed avses 1) Herr + dam 2) Herr + pojke upp till det år de fyller 14 3) Herr + pensionär från det år de fyller 65 år 4) Dam + dam.
Pandemin är inte över och därför gäller följande restriktioner:
Stanna hemma/lämna återbud om du har symptom (startavgiften återbetalas)
Håll avstånd och tvätta händerna
Nys i armvecket

 Vi har blivit tilldelade rankinggrundande tävlingar av Svensk volleyboll i anslutning till BeachAid Week. Tanken var att även Open-turneringarna skulle köras över två dagar, men det sparar vi till nästa år. Det innebär att Open spelas färdigt på lördagen den 24 juli. För Grön gäller max 60 p. Turneringarna finns i ”Säsongskalendern” hos Svensk volleyboll.

Vi följer noga vad myndigheter, Riksidrottsförbundet och Svensk volleyboll beslutar och rekommenderar. Hittills har vi tvingats ställa in BeachAid Camp, v 26, och BeachAid Week, v 29, på Bödagården på Öland. Dessa evenemang skulle överstiga 50-gränsen. Eftersom vi ställt in dessa evenemang har vi också blåst av de officiella, rankinggrundande turneringar som låg i anslutning till BAC och BAW.

De turneringar vi brukar ha i samband med Hönökonferensen och Gullbrannafestivalen är också inställda, då dessa evenemang har ställts in.

Vi hoppas att du och dina kompisar istället vill ordna småskaliga, lokala BeachAid-turneringar som ni själva håller i och låter startavgifterna gå till BeachAid. Nöden ute i världen har inte tagit någon covid-19-paus!